Què és un POUM?

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és un instrument d’ordenació urbaniística integral del territori que té per objectiu determinar les línies bàsiques de desenvolupament del municipi de cara al futur.

El Pla ha d’establir el model més convenient per a la ciutat en termes de mobilitat, habitatge, revitalització econòmica, usos del sól, infraestructures, xarxa d’equipaments i espais lliures, patrimoni, etc. I tot això prioritzant de manera especial valors tan necessaris com l’equilibri i l’harmonia amb l’entorn.

La Llei d'urbanisme estableix:

  • Dividir el territori segons les classes de sòl que defineix la llei: urbà, urbanitzable i no urbanitzable, en funció dels objectius de desenvolupament.
  • Definir un model d'implantació urbana (necessitats de creixement, tipologies d'edificació i ubicació i característiques dels equipaments i zones verdes), i les determinacions per al desenvolupament urbanístic sostenible, amb models d'ocupació del sòl que evitin la dispersió del territori, afavoreixin la cohesió social i atenguin la preservació i millora dels sistemes de vida tradicional.
  • Definir l'estructura general per a l'ordenació urbanística i establir les pautes per fer-ne el seu desenvolupament amb una utilització racional del territori i el medi ambient, equilibrant les necessitats de creixement amb la preservació dels recursos naturals i valors paisatgístics, arqueològics, històrics i culturals.
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR